Buitenlandse Funduik "Todi" Geanuleerd

Duiklocatie

Todi België

Datum

zaterdag, 23 maart, 2019 -
10:15 to 19:30

Spullen nodig ?

Heb je duikspullen nodig of wil je je fles laten vullen? Kom dan om een 30 minuten eerder

Duikorganisator

Vereiste ervaring

Aanmelden

Om je aan te kunnen melden, moet je geregistreerd lid zijn.

Kosten

37 euro (excl. verzekering t.w.v. 5 euro, niet verplicht als je al een duikverzekering hebt)

Beschrijving

I.v.m. Te weinig aanmeldingen zal er een andere datum gekozen worden voor deze duik!

 

We verzamelen om 11.00 bij Dive4all, daarna vertrekken we naar todi om 11.30. Het is ongeveer 2 uur rijden, dus aankomst om 13.30-14.00. Neem dus lunch mee als je voor het duiken nog even wat wilt eten. We kunnen van 15.00-17.00 het water in. 

Een duikverzekering is verplicht, heb je deze niet, dan moet je deze er apart bij kopen voor €5. Teven moet je je duikbrevet kunnen laten zien.

Let op! Als er animo voor is, is het mogelijk om een lezing vooraf te krijgen van Leon met bijzonderheden van Todi, dit zal met de deelnemers op de app besproken worden. 

 

Voor een gedetaileerd overzicht van alle huisregels, en wat wel en niet mee mag:

https://www.todi.be/nl/wat-er-in-ons-huis-zoal-mag/

Wat extra informatie van de website van todi m.b.t. het materiaal en wat er te zien is:

TODI creëerde in Beringen, België een unieke ervaring waarbij bezoekers actief en emotioneel betrokken raken. Bij TODI is het mogelijk om in optimale en veilige omstandigheden te duiken tussen een bijzondere samenstelling van ‘s werelds mooiste tropische zoetwatervissen. We zullen ruim 30 verschillende soorten vissen hebben en in totaal meer dan 2.200. Onze vissen zwemmen, schuilen en broeden tussen levensechte decorelementen zoals grotten, een mijngang, autowrakken en zelfs een onderwatercafé. Dat maakt van TODI de meest verrassende indoor duiklocatie in Europa. Kortom, de ultieme duikbeleving!

Wat houdt zo’n TODI-duikbeleving praktisch in?

Als je een geldig duikbrevet hebt, dan kun je via deze website gewoon een duik reserveren, met een duik buddy of in groep. Heb je nog nooit gedoken, maar wil je het graag leren? Dan ben je van harte welkom voor een opleiding bij de TODI-school. Of eerst een initiatie, om het eens te proberen. Dat kan natuurlijk ook.

Als je online reserveerde, meld je dan aan bij de onthaalbalie op het tijdstip dat vermeld staat op je toegangsticket. Je kunt uiteraard ook zonder te reserveren naar TODI komen in de hoop dat er nog plaats is in het bad. Breng sowieso elke keer je brevet mee en je verzekeringsbewijs. Als je (nog) geen verzekering hebt, dan kun je dat bij TODI voor 5 euro in orde brengen. Ook vragen we je te bevestigen of je medisch geschikt bent om te duiken.

Je krijgt van ons een gekleurd polsbandje. Dat geeft je gedurende 2 uur toegang tot de ‘Experience Zone’, waar de onderwaterpret begint.
Draag je polsbandje altijd zichtbaar en wees er fier op! Dat is helemaal terecht. 

Eerst kom je in de kleedkamers. Je doet je zwemkleding aan en laat je andere spullen achter in een locker die je kunt openen en afsluiten met je polsbandje. Dan ga je blootsvoets met de trap of de lift naar de vierde verdieping, richting duikbassin of instructiebad. Als je eigen duikmateriaal hebt, dan neem je dat mee.

Door het voetbad, onder de douche en dan je materiaal ontsmetten. Dat doe je door het onder te dompelen in de wasbak en grondig na te spoelen in de spoelbak of onder de douche.
Gehuurd materiaal kun je afhalen in de verhuurzone. 

Op deze website vind je het document 'Wat er in ons huis zoal mag'. Daarin staat welk eigen materiaal je mag meebrengen en wat je beter thuislaat.

Omdat de binnenkant van een trimvest nooit helemaal ontsmet kan worden, vragen we aan iedereen om enkel trimvesten of BCD van TODI te gebruiken. Dat is nodig om infecties te vermijden, eventuele ziektes buiten te houden en om onze biologische filterinstallatie zo weinig mogelijk te belasten. Ook een duikfles en lood krijg je van ons.

Voor je met je volledige duikuitrusting het water ingaat, vragen we je om nog eens onder de douche te passeren. Dat vinden onze vissen fijn. En voor de ontwaseming van je duikmasker gebruik je de biologisch afbreekbare producten die we speciaal daarvoor aankopen.

Na je duik plaats je de fles, het lood, het trimvest of BCD en alle eventueel gehuurde materiaal terug waar je het gevonden hebt. Daarna kleed je je weer om in de kleedkamers op het gelijkvloers en je deponeert je polsbandje in de daartoe voorziene bus. Doe je dat binnen de termijn van 2 uur (zoals gereserveerd) dan kun je onmiddellijk gaan nagenieten van je duik, in de Duikersbar of in onze Brasserie. Als je langer dan 2 uur in de ‘Experience Zone’ bleef (omdat het er zo leuk was), dan betaal je € 10 per begonnen kwartier bij. Goede afspraken maken goed vrienden.